קטע הרחבה – קלוריה

קלוריה היא כמות החום הדרושה כדי להעלות את הטמפרטורה של גרם אחד של מים במעלת צלזיוס אחת. לדוגמה כמות החום הדרושה כדי להעלות גרם אחד של מים מ- 35°C ל-36°C.

כיון שקלוריה היא יחידה קטנה מאוד, הונהגה יחידה גדולה פי 1000 מהקלוריה – הקילוקלוריה, או בקיצור קק"ל (kcal).

שים לב: בהמשך נשתמש בקיצור במונח קלוריות, לשם הנוחות.

בהקשר של התזונה והעיכול נמדד הערך הקלורי של מזון מסוים בכמות האנרגיה המתקבלת מחמצון גרם אחד של מרכיביו, שנספגו לדם, בתאי הגוף.

טווח משקל רצוי בק"ג