מהו מזון פונקציונלי?

מזון פונקציונלי מוגדר כמזון שיספק יתרונות בריאותיים גבוהים יותר מאשר מספקת התזונה הבסיסית.

מזון פונקציונלי הוא מזון מעובד שבתהליך עיבודו הוספו לו מרכיבי תזונה. דוגמאות למזונות פונקציונליים מוכרים:

  • דגני בוקר מועשרים בוויטמינים;
  • מיץ "ויטמינצ'יק" מועשר בוויטמינים;
  • חומוס דל קלוריות מועשר בסיבים תזונתיים;
  • מסטיק מועשר בסידן;
  • גבינה לבנה מועשרת בסידן.

למזונות אלה, שתפוצתם בציבור רחבה, הוספו רכיבי תזונה חיוניים שמגבירים את ערכם התזונתי. בכך מתאפשרת צריכה מספקת של ויטמינים ומינרלים חיוניים מהמזון עצמו ולא מקפסולות של תוספי מזון. האינטראקציות הקיימות בין רכיבי המזון מסייעות לספיגה טובה יותר של אותם ויטמינים ומינרלים מאשר מתוספי מזון.

במהלך המאה ה-21 צפוי שיגדל מגוון המזונות הפונקציונליים, וזאת משום ההכרה בתרומתם של מזונות אלה בשיפור הבריאות ובמניעת מחלות. דוגמה נוספת לשימוש במזונות פונקציונליים היא הכנסת מרכיבים פרוביוטיים למזונות שאנו אוכלים. מהי פרוביוטיקה?