לוגו מכון ויצמן למדע

מזון, תזונה ובריאות
אילנה שמידט-הופפלד, רם רייפן, אלי פליק

בניווט מקלדת, יש ללחוץ על מקש האנטר לפתיחת תת התפריט
  • דף הבית
  • הקשר בין תזונה ואנרגיה
    • תזונה גדילה והתפתחות
    • תזונה ומניעת מחלות
    • מדריך לתזונה נבונה
    • מגמות בתזונה
    • פני הרעב בעולם
    • קטעי הרחבה
  • מסע במערכת העיכול
    • הקדמה
    • הפה והוושט
    • הקיבה
    • התריסריון
    • כבד, כיס מרה והלבלב
    • המעי הדק - המשך
    • המעי הגס
    • עיקרי דברים
  • מאמרים
    • תזונת האדם הקדמון
    • מוצרי דבורים
    • שימור תוצרת חקלאית
    • התזונה באומנות
  • רשימת פעילויות
  • מילון מונחים
מזון, תזונה ובריאות > הקשר בין תזונה ואנרגיה > מדריך לתזונה נבונה > שאלות

שאלות


גרסה נגישה לפעילות

  • תיקיה סגורהתזונה, גדילה והתפתחות תקינות
    • תיקיה ריקהפעילות מקדימה – תזונה, גדילה והתפתחות תקינות
    • תיקיה ריקהמבוא – תזונה, גדילה והתפתחות תקינות
    • תיקיה ריקההרגלי אכילה
    • תיקיה ריקהגורמים עיקריים לשינויים בהרגלי אכילה
    • תיקיה ריקהתזונה ואנרגיה
    • תיקיה ריקהתזונה, גדילה והתפתחות
    • תיקיה ריקהתזונה לקויה ובלתי מספקת
    • תיקיה ריקהרשימת מקורות לפרק תזונה, גדילה והתפתחות תקינות
  • תיקיה סגורהתזונה ומניעת מחלות
    • תיקיה ריקההשמנה, מחלות לב וטרשת עורקים
    • תיקיה ריקההשפעת התזונה על רמות השומנים בדם
    • תיקיה ריקהיתר לחץ דם
    • תיקיה ריקהסוכרת
    • תיקיה ריקהמחלות ממאירות
    • תיקיה ריקהסיכום
    • תיקיה ריקהשאלות
    • תיקיה ריקהרשימת מקורות לפרק תזונה ומניעת מחלות
  • תיקיה סגורהמדריך לתזונה נבונה
    • תיקיה ריקההקדמה – מדריך לתזונה נבונה
    • תיקיה ריקהאכול מזון מגוון
    • תיקיה ריקההכרת קבוצות המזון
    • תיקיה ריקהפירמידת המזון
    • תיקיה ריקההתאם את כמות המזון לצורכי הגוף
    • תיקיה ריקההגדל את צריכת סיבי התזונה
    • תיקיה ריקההמעט באכילת מזונות עשירים בשומן רווי
    • תיקיה ריקההמעט בשימוש במלח
    • תיקיה ריקההמעט באכילת ממתקים
    • תיקיה ריקהקרא את הכתוב על תווית המזון
    • תיקיה ריקהשאלות
    • תיקיה ריקהרשימת מקורות
  • תיקיה סגורהמגמות בתזונה
    • תיקיה ריקההקדמה – מגמות בתזונה
    • תיקיה ריקהמשבר המזון בעולם
    • תיקיה ריקהשימושי ההנדסה הגנטית בחקלאות המודרנית
    • תיקיה ריקהמהו מזון פונקציונלי?
    • תיקיה ריקהמהי פרוביוטיקה?
    • תיקיה ריקהשאלה
    • תיקיה ריקהרשימת מקורות לפרק מגמות בתזונה
  • תיקיה סגורהפני הרעב בעולם
    • תיקיה ריקהמבוא – פני הרעב בעולם
    • תיקיה ריקהמשימה – פני הרעב בעולם
    • תיקיה ריקהתהליך – פני הרעב בעולם
    • תיקיה ריקההערכת ההישגים על עבודת החקר – פני הרעב בעולם
    • תיקיה ריקהסיכום ומסקנות – פני הרעב בעולם
  • תיקיה סגורהקטעי הרחבה
    • תיקיה ריקהקטע הרחבה – תת-תזונה
    • תיקיה ריקהקטע הרחבה – רעב
    • תיקיה ריקהקטע הרחבה – אורז
    • תיקיה ריקהקטע הרחבה – "מדד מסת הגוף" (body mass index, BMI)
    • תיקיה ריקהקטע הרחבה – עגבניה ומלפפון
    • תיקיה ריקהקטע הרחבה – בשר
    • תיקיה ריקהקטע הרחבה – סיווג פרות וירקות
    • תיקיה ריקהקטע הרחבה – רכיבי תזונה
    • תיקיה ריקהקטע הרחבה – אינסולין
    • תיקיה ריקהקטע הרחבה – מלחי מרה בגוף
    • תיקיה ריקהקטע הרחבה – פלזמה
    • תיקיה ריקהקטע הרחבה – ליפופרוטאינים – סוגים שונים
    • תיקיה ריקהקטע הרחבה – יתר לחץ דם
    • תיקיה ריקהקטע הרחבה – טרשת עורקים
    • תיקיה ריקהקטע הרחבה – הנדסה גנטית
    • תיקיה ריקהקטע הרחבה – תהליכים מטבוליים
    • תיקיה ריקהקטע הרחבה – תאי דם לבנים
    • תיקיה ריקהקטע הרחבה – מרכיבי הדם
    • תיקיה ריקהקטע הרחבה – תפריט עשיר בשומן
    • תיקיה ריקהקטע הרחבה – חומצות שומן

מזון תזונה ובריאות

כתובת
מכון ויצמן למדע, רחובות
דוא"ל
ilana.hopfeld@weizmann.ac.il
  • תנאי שימוש
  • הצהרת נגישות
  • מפת אתר
  • צור קשר
©  All rights reserved to Department of Science Teaching , Weizmann Institute of Science
Menu Title
  • דף הבית
  • הקשר בין תזונה ואנרגיה
    ▼
    • תזונה גדילה והתפתחות
    • תזונה ומניעת מחלות
    • מדריך לתזונה נבונה
    • מגמות בתזונה
    • פני הרעב בעולם
    • קטעי הרחבה
  • מסע במערכת העיכול
    ▼
    • הקדמה
    • הפה והוושט
    • הקיבה
    • התריסריון
    • כבד, כיס מרה והלבלב
    • המעי הדק – המשך
    • המעי הגס
    • עיקרי דברים
  • מאמרים
    ▼
    • תזונת האדם הקדמון
    • מוצרי דבורים
    • שימור תוצרת חקלאית
    • התזונה באומנות
  • רשימת פעילויות
  • מילון מונחים
Accessibility by WAH