המעט באכילת מזונות עשירים בשומן רווי

שומנים חיוניים לגופנו משום שהם מספקים לנו אנרגיה וחומצות שומן חיוניות שדרושות לתהליכי סינתזה בגוף והוא אינו יכול לייצרן בעצמו, וכן מסייעים בספיגת הוויטמינים K,E,D,A, המסיסים בשומן.

ישנם שני סוגים עיקריים של שומנים:

  1. שומן רווי – מגביר את הסיכון לעליית רמת הכולסטרול בדם ולחלות במחלות לב וכלי דם. לכן חשוב להמעיט בצריכת מזונות העשירים בשומן רווי, כגון: חמאה, גבינות עשירות בשומן, גלידה, בשר שמן, המבורגר, נקניקים ונקניקיות.
    ייצוג ויזואלי של מולקולת חומצת שומן
  2. השומן הלא רווי – אינו מעלה את רמת הכולסטרול בדם, ולכן יש להעדיפו מקבוצת המזונות העשירים בשומנים.
    דוגמה למזונות עשירים בשומן בלתי רווי: אגוזים, אבוקדו, זיתים, שמן סויה, שמן זית, טחינה.
    ייצוג ויזואלי של מולקולת חומצת שומן

טיפים שיעזרו לך להמעיט בצריכת שומן בתפריט האכילה שלך:

  • יש להעדיף מזון מבושל או אפוי על פני מזון מטוגן.
  • עדיף להימנע מאכילת עור העוף, העשיר בשומן.
  • יש להעדיף גבינות דלות בשומן (עד 5% שומן) על פני גבינות צהובות וקשות, שהן בדרך כלל עתירות שומן.
  • יש להעדיף מעדני חלב ויוגורטים שתכולת השומן בהם היא עד 3% שומן.