התאם את כמות המזון לצורכי הגוף

חשוב לצרוך קלוריות בכמות המתאימה למשקל הגוף יחסית לגובה, למידת הפעילות הגופנית ולצורכי הגדילה המשתנים של הגוף.

צריכת כמות גבוהה מהמומלץ של קלוריות עלולה לגרום להשמנה, ולעומת זאת צריכת כמות מועטה מהמומלץ של קלוריות תגרום לחסרים ועלולה להוביל לתפקוד לא תקין של הגוף. יש לזכור שמזון עשיר בשומן מכיל יותר קלוריות ממזון דל שומן, ולכן מומלץ, כפי שיפורט בהמשך, לצרוך תזונה דלה בשומן.

דירוג כמות השומן היחסית במזונות שונים
פריט עתיר שומן כמות שומן בינונית דל שומן
בשר בשר בקר עם שומן נראה

בשר כבש

בשר בקר ללא שומן נראה

בשר עוף עם עור

בשר הודו עם עור

בשר עוף ללא עור

בשר הודו ללא עור

גבינות גבינות צהובות

גבינות עתירות שומן 20% ויותר

גבינה לבנה 9% שומן גבינה לבנה 5% שומן גבינה לבנה 0% שומן
מוצרי חלב ניגרים שמנת מתוקה 30% שומן שמנת חמוצה 15% שומן אשל 4.5% שומן לבן, חלב 3% שומן חלב דל שומן 1%-1.5%

פעילות גופנית סדירה גם היא מרכיב חשוב שמסייע בשמירה על משקל גוף תקין. בתרבות המערבית אנו מבלים את מרבית שעות היום בישיבה או בפעולות הדורשות מעט מאוד מאמץ. הקדשת מספר שעות מהיום לצורך פעילות גופנית מבוקרת תעזור במניעת עודפי משקל.

גם לדפוסי האכילה שלנו יש השפעה על משקל הגוף. תזונה המבוססת על חטיפים או על מזון מוכן מהיר היא בדרך כלל גם עשירה יותר בשומנים, ולכן תגרום יותר להשמנה.

אם קיים עודף משקל, רצוי להפחית את כמויות המזון העשיר בקלוריות בהתאם להמלצת הרופא או הדיאטנית. חשוב מאוד להדגיש שהורדה במשקל חייבת להיעשות באופן הדרגתי ובפיקוח מקצועי על מנת להבטיח שתפריט ההרזיה אינו פוגע בצורכי ההתפתחות של הגוף – נושא חשוב במיוחד בתקופת ההתבגרות.