קטע הרחבה – תפריט עשיר בשומן

השפעה שלילית של תפריט עשיר בשומן: עלול להעלות את ריכוז הכולסטרול בדם ולהכשיר את הקרקע לטרשת עורקים.

מעלות לשומנים: מקור אנרגיה שהגוף מסוגל לאגרו בכמות נכרת. הם משמשים מקורות של ויטמינים מסיסים בשומנים, הם גם מקנים למזונות רבים את טעמם הערב ומגרים את התיאבון.

קבוצת המזונות העשירים בשומנים: לקבוצה זו שייכים לדוגמה שמן, מרגרינה, מיונז, טחינה, זיתים, אבוקדו.

מזונות עשירים בשומנים: שמן, מרגרינה, אבוקדו, טחינה, שקדים, זיתים ואגוזים

תפריט דל בשומן פירושו, לרוב, מעט מזונות צלויים ומטוגנים.

רצוי שהשומן לא יספק יותר מ- 30% אך גם לא פחות מ- 20% של האנרגיה בתפריט.

מזונות עשירים בשומנים שברובם בלתי רווים (כל יחידה תורמת כ-70 קלוריות)
פריט כמות מספר יחידות
שמן 1 כף 1
מרגרינה 2 כפיות 1
מיונית 2 כפיות 1
אבוקדו חצי בינוני = 3 כפות 1
זיתים 18 קטנים – כ-60 גרם 1
טחינה גולמית 2 כפיות 1
טחינה סלט מוכן 2 כפות 1
גרעיני חמניות (עם קליפה) 25 גרם 1
גרעיני דלעת (עם קליפה) 15 גרם 1
בוטנים קלויים (בלי קליפה) 12 גרם 1
שקדים (בלי קליפה) 10 גרם 1