השפעה שלילית של תפריט עשיר בשומן: עלול להעלות את ריכוז הכולסטרול בדם ולהכשיר את הקרקע לטרשת עורקים.
מעלות לשומנים: מקור אנרגיה שהגוף מסוגל לאגרו בכמות נכרת. הם משמשים מקורות של ויטמינים מסיסים בשומנים, הם גם מקנים למזונות רבים את טעמם הערב ומגרים את התיאבון.
קבוצת המזונות העשירים בשומנים: לקבוצה זו שייכים לדוגמה שמן, מרגרינה, מיונז, טחינה, זיתים, אבוקדו.

תפריט דל בשומן פירושו, לרוב, מעט מזונות צלויים ומטוגנים.
רצוי שהשומן לא יספק יותר מ- 30% אך גם לא פחות מ- 20% של האנרגיה בתפריט.
| פריט | כמות | מספר יחידות |
|---|---|---|
| שמן | 1 כף | 1 |
| מרגרינה | 2 כפיות | 1 |
| מיונית | 2 כפיות | 1 |
| אבוקדו | חצי בינוני = 3 כפות | 1 |
| זיתים | 18 קטנים – כ-60 גרם | 1 |
| טחינה גולמית | 2 כפיות | 1 |
| טחינה סלט מוכן | 2 כפות | 1 |
| גרעיני חמניות (עם קליפה) | 25 גרם | 1 |
| גרעיני דלעת (עם קליפה) | 15 גרם | 1 |
| בוטנים קלויים (בלי קליפה) | 12 גרם | 1 |
| שקדים (בלי קליפה) | 10 גרם | 1 |

