כדי לשמור על משקל גוף תקין יש ליצור איזון בין כמות האנרגיה הנצרכת במזון לבין כמות האנרגיה שהגוף צורך לפעילותו. כדי למנוע צריכת אנרגיה גבוהה מדי רצוי להגביל את צריכת המזונות עתירי האנרגיה ולהגביר את הפעילות הגופנית. צריכת יתר של מזון עתיר אנרגיה ומיעוט של פעילות גופנית הם חלק מהסיבות לעודף משקל. כדי לשמור על משקל תקין מחשבים את כמות האנרגיה היומית בקילו-קלוריות (קק"ל) ומביאים בחשבון נתונים אישיים, כגון מין, גובה ומשקל. ראו הטבלאות שלפניכם:
גיל בשנים | נער | נערה |
---|---|---|
12 – 14 | 49 | 50 |
15-18 | 49 | 41 |
גובה | בנים | בנות |
---|---|---|
130 | 24.3 – 29.7 | 24.3 – 29.7 |
140 | 29.7 – 36.3 | 30.6 – 37.4 |
145 | 32.8 – 40.2 | 33.3 – 40.7 |
150 | 36.0 – 44.0 | 36.0 – 44.0 |
155 | 39.6 – 48.4 | 39.6 – 48.4 |
160 | 43.2 – 52.8 | 45.0 – 55.0 |
165 | 57.7 – 47.3 | 53.0 – 58.9 |
170 | 52.0 – 63.6 | 55.7 – 61.6 |
175 | 57.6 – 70.4 | 58.3 – 64.2 |
180 | 64.8 – 79.2 | 61.0 – 66.9 |
החישוב הכמותי לגבי כל אחד מרכיבי התזונה העיקריים נעשה כך:
1 גרם חלבונים = 4 קק"ל
1 גרם שומנים = 9 קק"ל
1 גרם סוכרים = 4 קק"ל