הגוף זקוק למלחים, אך בכמות מועטה. רובנו צורכים מלח בכמות גבוהה מזו הנחוצה לגופנו. עבור חלק מהאוכלוסייה צריכה גבוהה של מלח במזון עשויה להוביל לעלייה בלחץ הדם. מכיוון שקשה לנבא מי מאתנו רגיש יותר או פחות לצריכת מלח, מומלץ לכלל האוכלוסייה להמעיט בצריכת מלח.
מלח הוא המקור העיקרי לרכיב הנתרן במזוננו. הנתרן (Na+) הוא מינרל חשוב באיזון משק הנוזלים ולחץ הדם בכלי הדם. יש להדגיש שמזונות טריים וגולמיים בדרך כלל מכילים כמות מועטה של מלח. רוב המלח שאנו צורכים במזון מגיע מתהליכי העיבוד והשימור במהלך הכנת המזון או מהוספת מלח שולחני כתבלין לפני האכילה.
חשוב לדעת שהעדפתנו לטעם המלוח ניתנת לשינוי, וכך, אם נפחית בהדרגה את השימוש במלח במזון, נוכל להתרגל לצריכה מועטה יותר של מלח.
על מנת להגביל את צריכת המלח מומלץ להימנע או להפחית את צריכת המזונות האלה:
- מזון מקופסאות שימורים, דגים משומרים ומומלחים
- חטיפים מלוחים (בייגלה, צ'יפס)
- רטבים כגון קטשופ או רוטב סויה
- פיצוחים מוכנים (מומלחים)
- אבקות מרק
- ירקות כבושים במלח
- כמו כן מומלץ להשתמש פחות במלחייה שעל השולחן