מזונות עשירי סיבים: דגנים, פרות, ירקות ואגוזים.
מוטב לאכול ירקות ופרות כשהם בקליפתם, ויש להעדיף אורז מלא ודברי מאפה שמכילים קמח מלא.
סיבי המזון הם רב-סוכרים, בלתי זמינים, כלומר, הם אינם מתפרקים ליחידות המבנה שלהם בפה, בתריסריון ובמעי הדק כמו עמילן או סוכרים זמינים אחרים. אולם, במעי הגס מצויה אוכלוסייה של חיידקים "ידידותיים", המסוגלים לפרק את הסיבים. חלק מתוצרי הפרוק נספג מדופן המעי הגס לדם ומשמש את הגוף כמקור אנרגיה.
התכונה הבולטת ביותר של רוב הסיבים היא כושרם לספוח מים. ועל כן, מזונות עשירים בסיבים תזונתיים מסייעים בתפקוד תקין של מערכת העיכול.
סוגי סיבים מסוימים מורידים את רמת הכולסטרול בדם, ועל כן, יש המייחסים לתפריטים עשירים בסיבים מקום חשוב במניעת מחלות כמו טרשת עורקים.