ניסוי מספר 92 – ניסוי "יד המכשפה"

נערות מבצעות ניסוי

במקבץ הניסויים נמצאים שני ניסויים בשם "יד המכשפה" (I ו- II). האחד כפי שמוצג בניסוי 74 והשני כפי שמוצג בניסוי 92. אחת המטרות העיקריות בניסויים אלה- מוטיבציה. בנוסף הניסויים מפגישים את התלמידים עם הנושאים הבאים: גזים, תמיסות של גזים, תגובות בהן משתתפות חומצות ותרמודינמיקה.

מומלץ לבצע את הניסויים כהדגמת מורה ולתת לניסוי מאפיינים של קסם, זאת אומרת לא לחשוף את התלמידים לשלבי ההכנה ובמהלך הביצוע להשתדל להעלים פרטים מסוימים.

בתחילת הניסוי כל מה שהתלמידים רואים הוא צנצנת גדולה עליה מולבשת כפפת גומי ובמהלך ביצוע הניסוי נשאבת כפפת הגומי לתוך הצנצנת, בניסוי 74 ומתנפחת בניסוי 92. לאחר הדגמת המורה ניתן להמשיך את תהליך החקר בכל רמה אפשרית, תלוי במידת החשיפה של התלמידים לחומרים ולפעולות.

הערה: אם בוחרים באפשרות שהתלמידים יבצעו את הניסוי – ניתן להסוות את החומרים שבתוך הכפפה על ידי קשירת אחת או יותר מאצבעות הכפפה ולבקש לפתוח את הקשירה בפתיחת הניסוי.

מסמכי Word להורדה