חקר, צרכנות ומיני-מחקר פרק IV

הצעות לפעילות באתר האינטרנט של מת"י (מכון התקנים הישראלי)

נערה מבצעת ניסוי

אתר "מכון התקנים הישראלי" (מת"י) נלקח כדוגמה לאתר העוסק בנושא צרכנות ומהווה הזדמנות לפעילות חקר, וזאת כדי לעורר בקרב התלמידים את המודעות לצרכנות נבונה תוך שימוש במיומנויות חקר.
יש לציין כי אנשי מת"י מגלים נכונות רבה לשיתוף פעולה, וניתן למצוא באתר האינטרנט את הכתובות ליצירת קשר עמם.
על המורים להסב את תשומת לב התלמידים, שמחקר צרכני מחייב איסוף מידע ממקורות שונים ומגוונים כגון: משרד התמ"ס, חברות השיווק, המשרד לאיכות הסביבה, יצרני המוצרים ועוד…
בסוף כל פעילות מוצעת רשימת אתרי אינטרנט לנוחות המבצעים.
הפעילות המוצעת להלן יכולה להתבצע בהיקף המוצע, אך היא ניתנת גם להרחבה כגורם המזמן מיני-מחקר לפי ההנחיות המוזכרות בפרק V.
בנושא זה (סעיף א' בפרק IV ) מוצעות שתי פעילויות לדוגמא ומצורפים הקבצים הבאים:
קבצים שנועדו למורים: IV-alef1-mor ו- IV-alef2-mor
קבצים שנועדו לתלמידים: IV-alef1-tal ו- IV-alef2-tal

רשימת קישורים

  1. משרד המסחר והתעשייה (התמ"ס) www.tamas.gov.il
  2. המועצה הישראלית לצרכנות 199.203.209.218/tsarchanut.asp
  3. המשרד לאיכות הסביבה
  4. מאמר "צידת החורף של הדבורים" מאת מיכל פלטי שפורסם בעיתון הארץ (14.9.2004)
  5. אתר "דבש" מכל היבטיו (אנגלית)
  6. ההרכב הכימי של הדבש stwi.weizmann.ac.il/g-junior/nutrition/chap15/kat3.html
  7. דבורים (אנגלית): אתר הנותן מידע וקישורים בנושא הדבורים http://rd.walla.co.il/ts.cgi?i=21033&u=http://www.beehoo.com
  8. Nation Honey Board: אתר העוסק בהרכב הדבש, תכונותיו, ערכו התזונתי והבריאותי ועוד.
  9. יין (אנגלית) – אתרי מידע על יין
  10. פורטל היין הישראלי
  11. המקור וההיסטוריה של היין http://www.upenn.edu/museum/Wine/wineintro.html
  12. אתר הסוכרתיים בעברית
  13. "על הדבש ועל העוקץ" http://www.snunit.k12.il/heb_journals/mada/262072.html
  14. רפואת שיניים – מידע בעברית על מסטיקים ושיניים http://www.dentalinfo.co.il/metopalim/caries/caries_gum.htm
  15. עיתון על-כימיה ובו מאמרים בנושאים שונים שמתקשרים להודעות ולפעילויות השונות
  16. אתר של מכון התכנים הישראלי בנושא מים