אתילן (C2H4) הוא תרכובת אורגנית פשוטה המשפיעה על תהליכים המתרחשים בצמח. הוא תוצר טבעי הנוצר בתהליך מטבולי של הצמח והפרי. האתילן מווסת תהליכים הקשורים בגדילה, בהבשלה ובהזדקנות הרקמות, ופעיל מאוד בריכוזים נמוכים מאוד. יצירת האתילן וכמותו מושפעת מהבשלת הפרי, פציעה מכנית (נפילה או מכה), התפתחות מחלות, חוסר מים וטמפרטורות גבוהות או נמוכות. אולם, יצירת האתילן מוקטנת על ידי אחסנה בטמפרטורות נמוכות, ירידה בריכוז החמצן ועליה בריכוז ה- CO2 סביב לתוצרת הטרייה.