שומן וחומצות שומן

אם תבדקו את הסימון על מוצרי מזון שונים (בעיקר שמנים), תבחינו שבחלקם מופיע מספר מול האותיות P/S. האות P מייצגת את חומצות השומן הרב-בלתי-רוויות (Poly unsaturated fatty acids) והאות S מייצגת את חומצות השומן הרוויות (Saturated fatty acids).

היחס ביניהן מקובל במדע התזונה כמבטא גורם סיכון למחלות לב וכלי דם. בתפריט האמריקני העכשווי היחס הוא 44.0. ההמלצה של הגופים הרשמיים היא לנסות להגיע ליחס של 0.1, כלומר ששיעור חומצות השומן הרב-בלתי-רוויות יעלה ביחס לרוויות ויהיה פחות או יותר דומה (1=1/1=P/S).

ממליצים לעשות זאת על-ידי הגברת צריכת המזון הצמחי והשמן ממקור צמחי, מאחר שבמקורות אלה יחס P/S הוא גבוה. בד בבד מומלץ להפחית בצריכת השומן מן החי, מאחר שהיחס P/S בו הוא נמוך, עקב היותו עשיר בחומצות שומן רוויות.

התזונה הקדמונית מכילה 35% בשר ציד ו-65% ירקות, והיא מתאפיינת ביחס P/S של 41.1. להזכירכם, בשר הציד מכיל בממוצע שביעית מכמות השומן שנמצא ב"בשר סופרמרקט", ושיעור חומצות השומן הרב-בלתי-רוויות בו גבוה פי חמישה.