סיפור פתיחה עוסק באנטיאוקסידנטים. הפרק הקודם הסתיים בשיטות הגנה על ברזל למניעת קורוזיה, וכאן בקטע זה, מוצגת שיטת הגנה כנגד תהליכי חמצון המתרחשת בגוף האדם. ויטמין C ו- E נבחרו כמייצגים משפחה גדולה מאוד של נוגדי חימצון.
בשאלות הנלוות לקטע המידע התלמידים מתבקשים לחפש מידע לגבי נוגדי חמצון נוספים. נוגדי חמצון אפשריים: בטא-קרוטן, ליקופן, לוטאין, אנתוציאנינים, פלבונואידים.
מאמרים העוסקים בנוגדי חמצון:
- נוגדי חימצון – סם החיים המודרני?! מתוך: ידיעון כימיה טכנולוגיה חברה מס' 86, טבת התשנ"ז 1977.
- "נוגדי חמצון ואריכות חיים", דפנה מנדלר מתוך: "על-כימיה" גיליון מס' 8, ספטמבר 2005.
בהתייחס לשאלה "שערו מדוע אנשים מבוגרים לוקחים תוספי מזון המכילים ויטמינים יותר מאשר צעירים?" ישנן מספר תשובות אפשריות:
- ירידה בפעילות האנזימים בגוף המרחיקים ראדיקלים חופשיים.
- ירידה בספיגת המזון במערכת העיכול, ויחד עם המזון ירידה בספיגת הויטמינים.