ליקויי ראייה

קיימים סוגים שונים של ליקויי ראייה: עיוורון צבעים, עיוורון לילה, עיוורון חלקי (כמו למשל רק בעין אחת).

כמו כן, ליקוי הראייה יכול להיות חלקי או מלא. החל בטשטוש ראייה, ראייה ברורה למרחק גדול בלבד, או ראייה ברורה למרחק קרוב בלבד, וכו'.

ליקוי ראייה מלא קרוי גם עיוורון.

בישראל חיים מעל 20,000 אנשים בעלי תעודת עיוור רשמית (שניתנת על ידי המדינה, ומגדירה את מצבם לצורך עזרה מהביטוח הלאומי).

מכיוון שעיוורים אינם יכולים לקרוא מילים מודפסות על נייר, וכדי לאפשר גם להם תקשורת כתובה, הומצא כתב ברייל (המתואר בפרק 2).

כדי ללמוד כיצד עיוור מתייחס למציאות סביבו, מומלץ לעיין בראיון עם עיוור שערכה ורדה שילה.

לקבלת מידע לגבי מרכז הלמידה לעיוור באוניברסיטה העברית בירושלים, הקלק כאן.

קיימת תערוכה בחולון הנקראת: "דיאלוג בחשיכה" המאפשרת לאנשים רואים לחוות לפרק זמן מוגבל כיצד נראים החיים באפלה מוחלטת. את המבקרים מלווים עיוורים אשר בחושך יש להם יתרון ברור על פני אנשים הרגילים להסתמך על חוש הראייה.

קיים היבט חשוב, הקשור בתקשורת, והוא אותם עיוורים הנעזרים בכלבי נחייה בחיי היום-יום.

בישראל מספר העיוורים הנעזרים בכלבי נחייה הוא מאות בודדות, עקב העלות הגבוהה של הכשרת כלב נחייה והתאמתו לעיוור ולצרכיו.

קיים בישראל "מרכז ישראלי לכלבי נחייה", שנמצא בסמוך לצומת בית עובד, ונוסד בשנת 1991. כתובת אתר האינטרנט שלהם:

מומלץ מאוד לבקר באתר זה! מומלץ למורים, לבצע פעילויות עם תלמידים, המקשרות ומשלבות את נושא התקשורת בין אדם לבעל חיים (במקרה זה כלב הנחייה), עם התקשורת של אדם מוגבל עם סביבתו.

לעמוד הקודם לחץ כאןלעמוד הבא לחץ כאן