פיתוח:
ד"ר מירי קסנר
תוכן העניינים של הספר
פרק א': מבט כללי
פרק ב': דשנים בפעולה
- מדוע דשן?
- היסודות החיוניים לצמח
- הגורמים המשפיעים על יעילותו של דשן
- אפיון דשנים
- סוגי דשנים
- שיטות דישון
- מדוע אשלגן חנקתי?
פרק ג': כיצד מייצרים אמוניה?
- מבוא
- מה לאמוניה ולדשנים?
- האמוניה ותכונותיה
- הפקת אמוניה במעבדה
- פריץ הבר וייצור האמוניה – בעיות מרכזיות בתהליך הפקת האמוניה
- בשיטת האבר
- שלבי הייצור התעשייתי של אמוניה
- בטיחות ייצור, איחסון ושינוע אמוניה
פרק ד': חיפה כימיקלים – הגשמת הרעיון הלכה למעשה
- מהמעבדה לייצור – שלבי גימלון
- שיקולים כלכליים בהקמתו ופיתוחו של המפעל
פרק ה': תהליכים ומיתקני ייצור במפעל
- ייצור חומצה חנקתית
- ייצור אשלגן חנקתי
- ייצור חומצה זרחתית
פרק ו': מוצרי המפעל ושימושיהם
פרק ח': עם הפנים לעתיד
שאלות כלליות לסיכום ולהעשרה
נספחים:
נספח א' – מהו פטנט?
נספח ב' – מחזור החנקן בטבע
נספח ג' – המרה וניצולת
נספח ד' – דפי מידע בטיחותי (אמוניה, חומצה חנקתית, חומצה זרחתית)
נספח ה' – מקדמי החלוקה – ניסוי
נספח ו' – תהליך הייצור של אשלגן חנקתי -סכימה מפורטת
נספח ז' – עמודה פועמת
נספח ח' – ייצור חומצה גפרתית