משתתף בבנייה של: קרום התא, מלחי מרה, הורמונים ועוד.
הכולסטרול מתקבל גם מהמזון וגם מיצור עצמי בגוף. מצוי במזונות שמקורם מהחי כמו אברים פנימיים ובשומן של בשרים, בחלמון הביצה ושומן שבמוצרי החלב.
![כולסטרול של ביצה בארלנמאייר שעבר תהליך גיבוש ולידו חלמון ביצד](https://stwww1.weizmann.ac.il/nutrition/wp-content/uploads/sites/15/2016/09/cholest-216x300.gif)
כולסטרול של ביצה שעבר תהליך גיבוש
כולסטרול בעודף מגביר את הסכנה לטרשת עורקים.
מבחינים בין שני סוגי כולסטרול: "כולסטרול רע" שוקע על גבי דפנות כלי דם וגורם לחסימתם בעוד ש"כולסטרול טוב" מוליך את הכולסטרול מדפנות כלי דם ובכך מונע סיכון למחלות דם.
לקריאה נוספת