השוואת רמת פחמימות בבננות בדרגות הבשלה שונות
המקור: בחינת בגרות בביולוגיה 1998.
לפניכם נתונים של כמות חד-סוכר ועמילן בבננות בוסר ובבננות בשלות:
בננות בוסר | בננות בשלות | ||||
---|---|---|---|---|---|
בננה מספר | חד-סוכר | עמילן | בננה מספר | חד-סוכר | עמילן |
1 | 1.0 | 22.3 | 11 | 20.0 | 2.5 |
2 | 1.2 | 24.1 | 12 | 19.4 | 2.2 |
3 | 0.9 | 23.1 | 13 | 19.6 | 2.4 |
4 | 1.0 | 24.5 | 14 | 20.7 | 2.2 |
5 | 1.2 | 24.7 | 15 | 21.0 | 2.1 |
6 | 1.1 | 23.2 | 16 | 20.5 | 2.3 |
7 | 1.4 | 24.4 | 17 | 19.6 | 2.3 |
8 | 0.9 | 22.8 | 18 | 20.2 | 2.4 |
9 | 1.2 | 20.3 | 19 | 21.5 | 2.1 |
10 | 1.0 | 25.0 | 20 | 20.9 | 2.0 |
- הקלידו את הנתונים בגליון.
- חשבו את הכמות הממוצעת של חד-סוכר ועמילן בבננות בשתי דרגות הבשלה.
- הכינו טבלה חדשה ורכזו בה את התוצאות הממוצעות שקבלתם. תנו כותרת לטבלה.
- הציגו את התוצאות מהטבלה השניה בצורה גרפית. חישבו איזו הצגה גרפית היא המתאימה ביותר לתוצאות שלכם.
- מהם היתרונות של הצגת הנתונים בטבלה לעומת גרף? מהם החסרונות?