כולסטרול

« בחזרה למילון המונחים

משתתף בבנייה של: קרום התא, מלחי מרה, הורמונים ועוד.
הכולסטרול מתקבל גם מהמזון וגם מיצור עצמי בגוף. מצוי במזונות שמקורם מהחי כמו אברים פנימיים ובשומן של בשרים, בחלמון הביצה ושומן שבמוצרי החלב.

כולסטרול של ביצה בארלנמאייר שעבר תהליך גיבוש ולידו חלמון ביצד

כולסטרול של ביצה שעבר תהליך גיבוש

כולסטרול בעודף מגביר את הסכנה לטרשת עורקים.
מבחינים בין שני סוגי כולסטרול: "כולסטרול רע" שוקע על גבי דפנות כלי דם וגורם לחסימתם בעוד ש"כולסטרול טוב" מוליך את הכולסטרול מדפנות כלי דם ובכך מונע סיכון למחלות דם.
לקריאה נוספת

« בחזרה למילון המונחים