ספיגה

« בחזרה למילון המונחים

מולקולות המסוגלות לפי גודלן והרכבן לחדור דרך דופנות המעיים ולהיכנס למחזור הדם באמצעות כלי הדם וכלי הלימפה שמסביב למעיים.

המים, המלחים והוויטאמינים נספגים כמות שהם למחזור הדם דרך דופן המעיים. המצב שונה לגבי פחמימות, שומנים וחלבונים. אלה למעשה אינם מסוגלים להיספג דרך דופן המעיים. דרוש פירוק; ופירוק זה נעשה בפעולת אנזימים (זרזים) מעכלים, ובצירוף חומרי עזר שמופרשים לחלל הצינור מבלוטות המצויות לאורכו.

« בחזרה למילון המונחים