אברים בצינור העיכול/המעי הדק
במעי הדק מופרשת סדרת חומרים שתורמת לפירוקם הסופי של החומרים האורגניים למינהם. בסופו של תהליך הפירוק מתקבלים אבני הביניין של רכיבי המזון, שעם העיקריים שבהם נמנים, חד-סוכרים, חומצות אמינו, חומצות שומן.
עד כה עסקנו בתהליכי הפירוק המתרחשים במערכת העיכול. הסעיף הבא יעסוק בספיגת תוצרי הפירוק מן המעי.
ספיגה במערכת העיכול
עיקר הספיגה של מזון לדם מתרחשת במעי הדק. אחדים מן החומרים המצויים במעי עוברים לדם בדיפוזיה ואילו אחרים – בתהליכי העברה אקטיבית. יעילות הספיגה במעי הדק גדולה הודות לשטח הספיגה הגדול שלו ולמבנה דופן הצינור באיזור המעי הדק. שטח הספיגה הכללי של המעי הדק באדם מוערך בין 200 ל – 500 מטרים רבועים!
שטח הספיגה העצום של המעי הדק מעניק לו פוטנציאל ספיגה גדול בהרבה מהדרוש לפעילות תקינה של הגוף. ידוע כי ניתן לכרות קטעי מעי מסוימים מבלי לפגוע בתפקודו של המנותח.
בהמשך נדון בתהליכי ספיגת מים ומלחים, ספיגת סוכרים, ספיגת חומצות אמינו ושומנים.