סוכרים (פחמימות)

« בחזרה למילון המונחים

מורכבים מאטומי פחמן (C), מימן (H) וחמצן (O). מולקולות סוכר שונות זו מזו במספר יחידות המבנה שלהם (חד-סוכרים, דו-סוכרים ורב-סוכרים) ובמספר אטומי הפחמן, מימן וחמצן שמרכיבים את כל אחת מיחידות המבנה.
הדו-סוכרים לקטוז וסוכרוז מתפרקים בגוף לאבני הבינין שלהם המשמשים מקור אנרגיה.להרחבה ראו: גלוקוז (חד סוכר), פרוקטוז (חד סוכר), לקטוז, (דו-סוכר) סוכרוז (דו-סוכר) ועמילן (רב-סוכר).הסוכרים נוצרים בצמחים בתהליך הפוטוסינתזה, שבמהלכו מיוצר גלוקוז מפחמן דו-חמצני (CO2) וממים, בסיוע אנרגיית אור השמש. האדם ובעלי החיים מקבלים אותם במזון. לפניך דוגמאות למזונות שמכילים כמות גבוהה יחסית של סוכרים:

מזונות השייכים לקבוצת הפירות

מזונות השייכים לקבוצת הדגנים

 

« בחזרה למילון המונחים