קישורים

רשימת אתרים מוערת למאמר "ביטוי רעלן ה-Bt בצמחי טבק מקנה לצמחים עמידות נגד חרקים"

המאמר עוסק בצמחים מהונדסים המכילים את אופרון הרעלן של חיידק הבצילוס בכלורופלסט.

צמחים מהונדסים משמשים למטרות שונות.

לפנייכם מספר מאמרים בעיברית הדנים במגוון הצמחים המהונדסים, ביתרון ובסיכון שבצמחים אלו. כמו כן ניתן למצוא בין המאמרים מאמרים המשווים בין הדברה כימית וביולוגית ושימוש בצמחים מהונדסים עמידים:

מהנדסים צמחים, צביקה צפריר עמיר צוקר, טבע הדברים. מאמר בעברית הדן ביצירת צמחים מהונדסים מלווה בתמונות ואיורים המראים את תהליך יצירת הצמח

צמחים מהונדסים. מחבר: ידידיה גפני. 1995 מתוך : גלילאו – המגזין הישראלי למדע.

צמחים מהונדסים גנטית כביוראקטורים. מחבר ידידיה גפני. 1999 .מתוך: "תצפית"(4)

מהנדסים צמחים. מחברים צביקה צפירה ועמיר צוקר. 1997 מתוך טבע הדברים (22) המאמר מתאר יצירת צמח מהונדס באמצעות אגרובקטריום או בשיטת הביוליסטיקה. המאמר מלווה בתמונות יפות של הצמחים ובאיורים הממחישים את התהליך. המאמר הוא בעברית ומתאים לתלמידי המגמה לביולוגיה

מזון מהונדס גנטית: משנים את טבע הטבע כתב: זוהר פסטרנק

מי מפחד מצמחים מהונדסים? מחבר פרופ' יוסי הירשברג. 1999 מתוך גלילאו מאי-יוני

תוצרי מזון מצמחים שעברו הנדסה גנטית- כן או לא? מחבר א.מ. מאירמתוך עלון מורי הביולוגיה חוברת 166

מזון מהונדס גנטית. מתוך האתר של משרד הבריאות

המהפכה הגנטית. מחבר מרית סלוין. 1994 מתוך גלילאו (6)

שיטות להדברה ביולוגית והדברה כימית

הרצאתו של פרופסור אילן חת הדברה ביולוגית של מחלות צמחים – מחווה ידידותית לסביבה, במסגרת הרצאות המדע הפופולריות על-שם עמוס דה-שליט, לשנת תשס"ג. ההרצאה המסוכמת מלווה בצילום וידאו של ההרצאה.

הסבר על הדברה תוך שימוש בחומרים כימיים

באתר זה תמונת ומידע על סידרת הפרפראים

מספר אתרים באנגלית הקשורים לשיטות המובאות במאמר:

אנימציה המתארת שלבים ביצירת צמח מהונדס. האתר באנגלית. האתר שייך ל-Life Sciences and Department of Soil and Crop Sciences at Colorado State University

אחת הדרכים למדוד כמות של חלבון היא שיטת ה-ELISA. ב- אתר הבית של חברה ביוטכנולוגית מניו זילאנד תמצאו אנימציה יפה מאוד המתארת את השיטה. שימו לב שכאן מצפים את הבאריות בחלבון ולא בנוגדן הראשוני כפי שמתואר במאמר.

אחד היישומים המוכרים לתלמידים של שיטת ה-ELISA היא בדיקה לגילוי מוקדם להריון המבוססת על גילוי הורמון ה- hCG המופרש בשתן של אישה בתחילת ההריון.