רכיבי תזונה במזונות שונים מקבוצת הירקות

רכיבי התזונה של קבוצת הירקות, מתוך "טבלאות הרכב מזונות" על פי פרופ' ק. גוגנהיים (1977)
קלוריות מים (גרם) חלבון (גרם) שומן (גרם) פחמימות זמינות (גרם) פחמימות בלתי זמינות (גרם) סידן (מ"ג) ברזל (מ"ג) נתרן (מ"ג) ויטמין A (יחידות) ויטמין B1 תיאמין (מ"ג) ויטמין B2 ריבופלאווין (מ"ג) ויטמין B חומצה ניקוט (מ"ג) ויטמין C (מ"ג)
אבטיח 14 45 0.2 0.1 3 0.2 5 0.1 0 5 0.01 0.01 0.1 3
אפונה ירוקה 32 31 2.5 0.2 5 2 10 0.8 1 24 0.14 0.06 1.3 10
ארטישוק 6 25 0.5 0.1 0.8 1.3 13 0.2 9 5 0.02 0.01 0.3 2
בצל יבש 42 85 1.3 0.2 8.9 1.4 38 0.4 9 4 0.04 0.03 0.5 10
גזר 20 53 0.7 0.1 4.1 0.9 23 0.6 36 540 0.04 0.02 0.3 3
גמבה פלפל אדום 19 73 1 0.2 3.4 1.1 23 1 3 320 0.06 0.12 1.2 136
חסה 10 62 0.8 0.1 1.3 0.9 53 2 7 32 0.07 0.06 0.4 3
חציל 15 79 0.8 0.2 2.6 2.1 13 0.3 2 2 0.04 0.03 0.6 3
כרוב 17 59 1.3 0.1 2.6 1.6 39 0.4 13 10 0.05 0.03 0.4 39
כרובית 15 54 1.7 0.1 1.8 0.6 23 0.6 11 2 0.07 0.06 0.7 45
מלון 14 47 0.3 0.1 3 0.4 9 0.2 8 150 0.03 0.01 0.2 14
מלפפון 9 72 0.5 0.1 1.7 0.3 13 0.5 5 0 0.03 0.02 0.3 8
סלרי עלים 8 65 0.8 0.1 0.9 1.3 168 3.2 98 0 0.11 0.08 0.9 14
סלק 34 70 1.2 0.1 7 2 24 0.7 80 2 0.02 0.03 0.4 4
עגבניה 21 93 0.9 0.3 3.6 0.6 10 0.7 4 65 0.06 0.03 0.6 22
פלפל ירוק 16 74 0.9 0.2 2.7 1.1 10 0.6 3 148 0.03 0.02 0.5 80
צנון, צנונית 16 84 0.9 0.1 3 0.6 42 1.2 23 0 0.04 0.03 0.4 24
קשואים 15 77 0.5 0.1 3 0.4 16 0.4 2 16 0.07 0.02 0.3 12
שעועית ירוקה 25 80 1.7 0.2 4.1 2.7 59 1.1 3 32 0.08 0.07 0.9 17
שעועית צהובה 32 80 1.8 0.2 5.7 1.3 54 1.1 3 16 0.11 0.11 1.1 18
תות שדה 33 85 0.7 0.4 6.6 1.7 34 1 5 5 0.03 0.05 0.4 58
תירס 38 26 1.3 0.4 7.3 0.3 3 0.2 0 12 0.08 0.04 0.7 4
תפוחי אדמה 71 62 1.7 0.1 15.9 1.2 12 1.2 4 0 0.08 0.03 1.5 14
תפוחי אדמה מתוקים 100 58 1.5 0.5 22.3 0.8 39 0.5 21 540 0.08 0.05 1 21
תרד 26 82 2.7 0.3 3.2 0.6 72 3.2 68 585 0.07 0.16 1.2 32