רכיבי תזונה במזונות שונים מקבוצת הירקות
רכיבי התזונה של קבוצת הירקות, מתוך "טבלאות הרכב מזונות" על פי פרופ' ק. גוגנהיים (1977)
|
קלוריות |
מים (גרם) |
חלבון (גרם) |
שומן (גרם) |
פחמימות זמינות (גרם) |
פחמימות בלתי זמינות (גרם) |
סידן (מ"ג) |
ברזל (מ"ג) |
נתרן (מ"ג) |
ויטמין A (יחידות) |
ויטמין B1 תיאמין (מ"ג) |
ויטמין B2 ריבופלאווין (מ"ג) |
ויטמין B חומצה ניקוט (מ"ג) |
ויטמין C (מ"ג) |
---|
אבטיח |
14 |
45 |
0.2 |
0.1 |
3 |
0.2 |
5 |
0.1 |
0 |
5 |
0.01 |
0.01 |
0.1 |
3 |
---|
אפונה ירוקה |
32 |
31 |
2.5 |
0.2 |
5 |
2 |
10 |
0.8 |
1 |
24 |
0.14 |
0.06 |
1.3 |
10 |
---|
ארטישוק |
6 |
25 |
0.5 |
0.1 |
0.8 |
1.3 |
13 |
0.2 |
9 |
5 |
0.02 |
0.01 |
0.3 |
2 |
---|
בצל יבש |
42 |
85 |
1.3 |
0.2 |
8.9 |
1.4 |
38 |
0.4 |
9 |
4 |
0.04 |
0.03 |
0.5 |
10 |
---|
גזר |
20 |
53 |
0.7 |
0.1 |
4.1 |
0.9 |
23 |
0.6 |
36 |
540 |
0.04 |
0.02 |
0.3 |
3 |
---|
גמבה פלפל אדום |
19 |
73 |
1 |
0.2 |
3.4 |
1.1 |
23 |
1 |
3 |
320 |
0.06 |
0.12 |
1.2 |
136 |
---|
חסה |
10 |
62 |
0.8 |
0.1 |
1.3 |
0.9 |
53 |
2 |
7 |
32 |
0.07 |
0.06 |
0.4 |
3 |
---|
חציל |
15 |
79 |
0.8 |
0.2 |
2.6 |
2.1 |
13 |
0.3 |
2 |
2 |
0.04 |
0.03 |
0.6 |
3 |
---|
כרוב |
17 |
59 |
1.3 |
0.1 |
2.6 |
1.6 |
39 |
0.4 |
13 |
10 |
0.05 |
0.03 |
0.4 |
39 |
---|
כרובית |
15 |
54 |
1.7 |
0.1 |
1.8 |
0.6 |
23 |
0.6 |
11 |
2 |
0.07 |
0.06 |
0.7 |
45 |
---|
מלון |
14 |
47 |
0.3 |
0.1 |
3 |
0.4 |
9 |
0.2 |
8 |
150 |
0.03 |
0.01 |
0.2 |
14 |
---|
מלפפון |
9 |
72 |
0.5 |
0.1 |
1.7 |
0.3 |
13 |
0.5 |
5 |
0 |
0.03 |
0.02 |
0.3 |
8 |
---|
סלרי עלים |
8 |
65 |
0.8 |
0.1 |
0.9 |
1.3 |
168 |
3.2 |
98 |
0 |
0.11 |
0.08 |
0.9 |
14 |
---|
סלק |
34 |
70 |
1.2 |
0.1 |
7 |
2 |
24 |
0.7 |
80 |
2 |
0.02 |
0.03 |
0.4 |
4 |
---|
עגבניה |
21 |
93 |
0.9 |
0.3 |
3.6 |
0.6 |
10 |
0.7 |
4 |
65 |
0.06 |
0.03 |
0.6 |
22 |
---|
פלפל ירוק |
16 |
74 |
0.9 |
0.2 |
2.7 |
1.1 |
10 |
0.6 |
3 |
148 |
0.03 |
0.02 |
0.5 |
80 |
---|
צנון, צנונית |
16 |
84 |
0.9 |
0.1 |
3 |
0.6 |
42 |
1.2 |
23 |
0 |
0.04 |
0.03 |
0.4 |
24 |
---|
קשואים |
15 |
77 |
0.5 |
0.1 |
3 |
0.4 |
16 |
0.4 |
2 |
16 |
0.07 |
0.02 |
0.3 |
12 |
---|
שעועית ירוקה |
25 |
80 |
1.7 |
0.2 |
4.1 |
2.7 |
59 |
1.1 |
3 |
32 |
0.08 |
0.07 |
0.9 |
17 |
---|
שעועית צהובה |
32 |
80 |
1.8 |
0.2 |
5.7 |
1.3 |
54 |
1.1 |
3 |
16 |
0.11 |
0.11 |
1.1 |
18 |
---|
תות שדה |
33 |
85 |
0.7 |
0.4 |
6.6 |
1.7 |
34 |
1 |
5 |
5 |
0.03 |
0.05 |
0.4 |
58 |
---|
תירס |
38 |
26 |
1.3 |
0.4 |
7.3 |
0.3 |
3 |
0.2 |
0 |
12 |
0.08 |
0.04 |
0.7 |
4 |
---|
תפוחי אדמה |
71 |
62 |
1.7 |
0.1 |
15.9 |
1.2 |
12 |
1.2 |
4 |
0 |
0.08 |
0.03 |
1.5 |
14 |
---|
תפוחי אדמה מתוקים |
100 |
58 |
1.5 |
0.5 |
22.3 |
0.8 |
39 |
0.5 |
21 |
540 |
0.08 |
0.05 |
1 |
21 |
---|
תרד |
26 |
82 |
2.7 |
0.3 |
3.2 |
0.6 |
72 |
3.2 |
68 |
585 |
0.07 |
0.16 |
1.2 |
32 |
---|