רכיבי תזונה במזונות שונים מקבוצת הפירות
רכיבי התזונה של קבוצת הפירות, מתוך "טבלאות הרכב מזונות" על פי פרופ' ק. גוגנהיים (1977)
|
קלוריות |
חלבון (גרם) |
שומן (גרם) |
פחמימות זמינות (גרם) |
פחמימות בלתי זמינות (גרם) |
סידן (מ"ג) |
ברזל (מ"ג) |
נתרן (מ"ג) |
ויטמין A (יחידות) |
ויטמין B1 תיאמין (מ"ג) |
ויטמין B2 ריבופלאווין (מ"ג) |
ויטמין B חומצה ניקוט (מ"ג) |
ויטמין C (מ"ג) |
|---|
| אבוקדו |
157 |
1.5 |
15.0 |
4.0 |
1.8 |
22 |
0.3 |
4 |
800 |
0.13 |
0.15 |
1.3 |
13 |
|---|
| אגס |
53 |
0.3 |
0.3 |
12.4 |
2.3 |
21 |
0.4 |
2 |
15 |
0.03 |
0.04 |
0.2 |
3 |
|---|
| אנונה |
92 |
2 |
0.3 |
20.3 |
1.7 |
29 |
0.7 |
8 |
0 |
0.13 |
0.11 |
1 |
21 |
|---|
| אפרסמון |
80 |
0.6 |
0.2 |
18.1 |
1.5 |
7 |
0.3 |
6 |
3300 |
0.03 |
0.13 |
0.2 |
10 |
|---|
| אפרסק |
45 |
0.6 |
0.1 |
10.4 |
1.4 |
7 |
0.6 |
3 |
480 |
0.02 |
0.06 |
0.7 |
10 |
|---|
| בננה |
80 |
1.1 |
0.1 |
18.6 |
2 |
17 |
0.6 |
3 |
100 |
0.05 |
0.03 |
0.5 |
8 |
|---|
| גויאבה |
59 |
1 |
0.5 |
12.7 |
5 |
39 |
0.6 |
4 |
188 |
0.08 |
0.08 |
1.4 |
130 |
|---|
| דובדבן |
53 |
0.8 |
0.2 |
12 |
0.5 |
17 |
0.4 |
3 |
200 |
0.05 |
0.06 |
0.3 |
6 |
|---|
| חבוש |
34 |
0.5 |
0.2 |
7.6 |
6.4 |
26 |
0.7 |
7 |
20 |
0.02 |
0.04 |
0.3 |
5 |
|---|
| מישמש |
35 |
0.8 |
0.1 |
7.7 |
2.1 |
30 |
0.8 |
2 |
1600 |
0.04 |
0.07 |
0.7 |
11 |
|---|
| מנגו |
65 |
0.6 |
0.1 |
15.2 |
0.9 |
10 |
0.3 |
3 |
2700 |
0.09 |
0.07 |
1.1 |
35 |
|---|
| ענבים |
62 |
0.7 |
0.2 |
14.3 |
0.6 |
13 |
0.5 |
2 |
30 |
0.05 |
0.07 |
0.3 |
3 |
|---|
| פקאן מפוצח |
696 |
9.4 |
73 |
13 |
2.2 |
74 |
2.4 |
|
50 |
0.72 |
0.11 |
0.9 |
2 |
|---|
| רימון |
58 |
0.3 |
0.1 |
13.9 |
0.2 |
5 |
0.4 |
1 |
0 |
0.03 |
0.03 |
0.2 |
7 |
|---|
| שזיף |
45 |
0.7 |
0.1 |
10.2 |
2.1 |
12 |
0.4 |
3 |
315 |
0.04 |
0.04 |
0.3 |
4 |
|---|
| שסק |
46 |
0.2 |
0.6 |
9.9 |
0.8 |
18 |
0.8 |
|
300 |
0.02 |
0.05 |
0.3 |
0 |
|---|
| שקד מפוצח |
629 |
18.6 |
54.1 |
16.9 |
2.7 |
254 |
4.4 |
5 |
0 |
0.25 |
0.67 |
4.6 |
0 |
|---|
| תאנה |
77 |
1.4 |
0.4 |
17 |
2.5 |
57 |
3 |
3 |
50 |
0.07 |
0.06 |
0.5 |
2 |
|---|
| תמר יבש |
269 |
2.1 |
0.6 |
63.9 |
8.7 |
65 |
2.2 |
9 |
60 |
0.08 |
0.16 |
1.7 |
0 |
|---|
| תפוח |
54 |
0.3 |
0.4 |
12.3 |
1 |
9 |
0.4 |
2 |
40 |
0.04 |
0.02 |
0.2 |
9 |
|---|