לומדת מחזור חומרי כדור הארץ

מקצוע: גאולוגיה
מיועד לכיתה: תיכון וחטיבת ביניים

תיאור הלומדה:
נושא "מחזור חומרי כדור הארץ" דורש יכולת חשיבה מערכתית. כדי שתלמידים ידעו "לקרוא" את התהליכים ה"רשומים" על גבי חומרי כדור הארץ: סלעים, מינרלים וקרקעות, עליהם להבין את התהליכים השונים במחזור, להכיר את מרכיבי הקצה של כל תהליך, ולהבין כי תוצר של תהליך אחד הוא מרכיב התחלתי של תהליך אחר.
הלומדה תורמת להבנת נושא המחזור והפנמתו תוך הנאה והתרגשות מחד ודרישות גבוהות ברמת הידע וההבנה של התלמיד מאידך.
הלומדה מומלצת לשימוש כפעילות סיכום לנושא "מחזור חומרי כדור הארץ" מתכנית הלימודים בגיאולוגיה לתיכון ולחטיבת הביניים. ההבדל בין הגרסאות השונות (במסכי הכניסה יש לבחור בגרסה לתיכון או לחט"ב) הוא שבגרסה לחט"ב לא מופיעים סלעי משקע כימיים ולכן המשימה שם כוללת ארבעה סלעים לאיסוף במקום חמישה בגרסת התיכון.

ללומדה שני קבצי EXE – עבור מערכות הפעלה win3.11 או win95 (מתאים גם ל-98 ואילך) ויש לבחור בקובץ המתאים למערכת ההפעלה שבה משתמשים.
אפשר להתקין את הלומדה על רשת בית הספר ולעבוד מהרשת.

מחיר: FREEWARE
שנה: 2001