תיאור הפעילות 2011

I. חידון מקוון

פתרון החידון – קבוצתי. ההתמודדות במהלך שני ימי לימודים בכיתת מחשבים או כיתת מדעים בבית הספר. בתום יומיים – מורה/ תלמיד נבחר –  שולחים את תשובת הכיתה/ הקבוצה / החוג למרכז בארצי בדוא"ל.

מטרת השלב: בדיקת ידע ראשוני בתחום, בפריסה ארצית.

השעות והמועדים בהם יתקיים החידון המקוון: ימים ב'-ג', כ'-כ"א אלול תשע"א, 19-20 בספטמבר 2011. החידון יעלה לאתר ביום ב' בשעה 8:00  וניתן לענות עליו עד יום ג' בשעה 19:00.

תוצר: פתרון לחידון – קבוצתי. הקבוצות המצטיינות יקבלו בדוא"ל כתב משימה.

המתמודדים: קבוצות מתעניינות באסטרונומיה וחקר החלל  ברחבי הארץ  – מכיתות ז' – ט'.

המיקום בו ייערך השיפוט בתום השלב: מרכז ארצי מו"ט חט"ב

II. פרויקט מחזית המדע בנושא מתחום אסטרונומיה  וחקר החלל והיקום

התלמידים, באמצעות התמודדות עם פרויקט במשך 3 שבועות, מפתחים ידע והבנה של רעיונות מתחום האסטרונומיה, והבנה של האופן בו מדענים חוקרים את התחום.
התלמידים בוחרים להתמודד עם בעיה שמקבלים בדוא"ל (אחת משתיים), בוחנים מהן ההצעות שבאות בחשבון לפתרון, אילו נתונים יש לחפש בספרים, באתרי אינטרנט ובמקורות מידע אחרים, מתדיינים ביניהם על פתרונות חלופיים, מציעים פתרון קבוצתי מנומק ומבוסס ובונים מצגת המבהירה את הפתרון זה. הפתרון יוערך על ידי ועדת שיפוט במרכזים האסטרונומיים במחוזות.

מטרת השלב: לפתח אצל התלמידים מיומנויות הקשורות בפתרון בעיות במדע וטכנולוגיה בדרך מסקרנת ומעוררת מוטיבציה.

השעות והמועדים בהם יתקיים השלב: 21-28 בנובמבר 2011

תוצר: תוצר הפרויקט יתואר  בפני צוות שיפוט, באמצעות מצגת במשך 10 דקות. נבחרים התוצרים המצטיינים.

המתמודדים: קבוצות שעלו לשלב השני וקבלו את כתב המשימה בדוא"ל.

המיקום בו ייערך השיפוט בתום השלב: במחוזות. לדוגמה: מצפה הכוכבים בגבעתיים, מצפה הכוכבים בגבעת אולגה, מכון דוידסון ברחובות וכו'.

III. שיפור והעמקה של פתרון המשימה

מטרת השלב: טיפוח וקידום תלמידים מצטיינים בתחום התוכן ובתחום המיומנויות

השעות והמועדים בהם יתקיים השלב: דצמבר 2011

תוצר: תוצר משופר של הפרויקט  יתואר באמצעות מצגת במשך 10 דקות. בנוסף מתבקשים מודל ו/או פוסטר מדעי.

תוצרי הקבוצות מדורגים  על ידי צוות שיפוט שונה, למקומות ראשון, שני, שלישי….

המתמודדים: קבוצות שעלו לשלב השלישי מתקנים, משפרים ומרחיבים את הפתרון למשימה.

המיקום בו ייערך השיפוט בתום השלב: מכון ויצמן למדע ברחובות.

IV. כנס: פעילות מסכמת

מטרת השלב: הכרזה על תוצאות השיפוט והדרוג. הענקת פרסים. גיבוש קהילה.

השעות והמועדים בהם יתקיים השלב: ינואר 2012

תוצר: מודל ו/או פוסטר מדעי.

המתמודדים: הקבוצות שעלו לשלב השלישי

המיקום בו ייערך השיפוט בתום השלב: מכון ויצמן למדע ברחובות.