השתלשלות היסטורית של השימוש בתנורי שמש

העדות המתועדת הראשונה לשימוש בתנור שמש לחימום מזון היא משוויץ, משנת 1767 על ידי:

Horace De Saussure

ניתן לקרוא על תנור זה באתר האינטרנט:

http://solarcooking.org/saussure.htm

תנור זה נקרא "קופסא חמה".

הוא דיווח על חימום פירות לטמפרטורה של 87 מעלות צלסיוס.

למעשה כל ייבוש המבוצע על ידי השארת גופים בשמש הוא סוג של תנור שמש.

אנו נתייחס בעיקר לשימוש באמצעים לריכוז הקרינה, על מנת להגדיל את הספק הקרינה הנופל על יחידת שטח, וכתוצאה מכך ניתן להגיע לטמפרטורה גבוהה יותר בזמן קצר יותר.