חיפוש משאבים

המרוץ לביליון: שחזור עץ השושלת התאים האנושית

מחקר עץ שושלת התאים האנושית מנסה להבין מה ההיסטוריה של חלוקת התא. מדבר על המשותף לבני האדם: ההיווצרות מתא בודד המכיל את הקוד הגנטי, התחלקות התא, חלוקה בינארית, הנמשכת עד להיווצרות העובר ולאחר מכן עד למוות. עוסק גם בשגיאות הנוצרות בהתחלקות התאים, שגם הן ייחודיות לכל אדם, והקשר למחלות שונות כגון סכרת וסרטן.

תיקון נזקי דנ"א, מוטציות ומחלת הסרטן

ההרצאה מגדירה את המושגים דנ"א, פגם בדנ"א ומוטציה ומדברת על מנגנוני תיקון דנ"א, העובדים כל הזמן לתיקון נזקים וכיצד ניתן לנצל מנגנונים אלה לקידום בריאות ולמניעת מחלות הסרטן.

תפקידן של מלכודות מולקולריות בהתגוננות צמחים

ההרצאה עוסקת במהפיכה הירוקה שהעצימה את נושא הגידולים החקלאיים והמשכה בנסיון למנוע אובדן יבול כתוצאה מחרקים ומחלות. במסגרת זאת ישנה התייחסות לנושא האיזון הקיים בין מרכיבי הצמח והידע הגנומי הגדול בנושא צמחים.

סודות הפיסול של עצמות גופינו

ההרצאה מדברת על עצמות הגוף, צורתן ומה קובע אותה. לטענת המחקר, לעצם תפקיד מרכזי בתהליכים חשובים בגוף ביניהם מערכת הדם והמשטר המטבולי בגוף, וכי יש קשר בין מבנה העצמות לפונקציה אותה הן ממלאות: צורת העצמות נקבעת על ידי הגידים והשרירים ושינוי המבנה של התבנית הסחוסית ישפיע על צורת העצם. כן ישנה התייחסות לחשיבות התנועה העוברית להתפתחותו התקינה.

לקראת המוח המלאכותי – הפיסיקה שבבסיס החישוב העצבי

ההרצאה מדברת על המוח האנושי ועל יכולת הקישוריות שלו כחלק גדול מהיכולת האנושית לעבד מידע. כן מתייחסת ההרצאה לגמישות המוח, המאפשרת לנו ללמוד דברים חדשים בצורה מהירה, ולמבנהו המרושת, המוביל לקבלת החלטות באופן שיתופי, ולהבדלים בין המוח האנושי למלאכותי, המחשב.

אני אנווט: על מח, זכרון וניווט בעטלפים

ההרצאה עוסקת בשאלה כיצד המוח עובד ובפרט כיצד מרכיביו, הנוירונים, יוצרים מעגלים ורשתות המייצרים בסופו של דבר פעולה, זכרון, רגש וכדומה. ההרצאה מתמקדת בהבנת הבסיס העצבי של ההתנהגות והזכרון, ובפרט הזכרון המרחבי וייצוגו בקוד העצבי. ההרצאה מתייחסת גם לשאלה מדוע להשתמש בעטלפים לצורך המחקר.

עת ללדת ועת למות: כיצד מנוצלים מנגנוני המוות התאי ליצירת חיים חדשים?

ההרצאה עוסקת בהבנת התפקיד החשוב של מנגנון המוות התאי בהתפתחות האורגניזם, בשמירה על המצב הקיים ובתהליכים פתולוגיים, כגון סרטן.

לחיות מאוויר – איך אוכל ודלק באים לעולם?

ההרצאה מציגה את נושא המשאבים המתכלים של כדור הארץ ועוסקת בשאלה כיצד ליצור דרכים חדשות ויעילות לייצור משאבים, כגון מזון ומקורות אנרגיה חלופיים, מבלי להשתמש ביותר משאבים טבעיים, ומציגה מחקרים שונים בנושא.

גברים ממאדים, נשים מנגה? הבסיס הגנטי והסביבתי להתנהגות חברתית ומינית

ההרצאה עוסקת בשאלה כיצד חוקרים או מנסים להבין את ההבדלים המוחיים שמבקרים התנהגויות שהן שונות בין זכרים לנקבות, כיצד הורמוני המין מבקרים התנהגות זכרית לעומת נקבית, מה ההבדלים בין המוח הזכרי והנקבי והאם עולם המדע באמת יכול להסביר את ההבדלים האלה.

על שום מה? סגולות המרפא של מולקולת השום-אלצין

ההרצאה שלפנינו עוסקת בסגולות המרפא של מולקולת השום -אלצין. בהרצאה: *רקע על השום, השימוש בו בתרבויות שונות לריפוי מחלות. *מנגנון הפעולה של אליצין לאחר שהוא חודר לתא. *תכונות המרפא שיוחסו במשך הדורות לשום ובדיקה האם אליצין אחראי להן.
Page 37 of 60 «...1020303536373839...»