לוח זמנים 2014

הערכות (ינואר-ספטמבר 2014):

תכנון והכנת חומרים, עיצוב ופיתוח אתר אינטרנט מלווה אולימפיאדה. הרחבת אוכלוסיית תלמידי חט"ב המוזמנת להשתתף באולימפיאדה על ידי פרסום אינטנסיבי ברשת האינטרנט ובדוא"ל בתאום עם המינהל להוראת מדע וטכנולוגיה, המפמ"ר וצוות הפיקוח להוראת המקצוע.
כמו כן הרחבת מעגל המשתתפים מקרב כיתות עתודה מדעית טכנולוגית, בהן לומדים את נושא החלל ואסטרונומיה.
הרחבת הצוות המפתח את תכני החידון והמשימות על ידי שיתוף מומחי תוכן נוספים.
הגדלת המעורבות של מורי מורים ומדריכים שיומלצו על ידי המפמ"ר בתהליך ההערכות.

שלב המוקדמות (ה'-ו' חשון תשע"ה, 29-30 אוקטובר 2014):

החידון -העלאת חידון דו-לשוני לאתר המלווה את האולימפיאדה, למשך יומיים. קבוצות תלמידים ומוריהם מחטיבות הביניים בארץ, מכל המחוזות ומכל המגזרים המעוניינים להשתתף בפעילות, יעסקו בחיפוש אחר תשובות לחידון ויחליטו מהו הפתרון הכיתתי שישלח כדף תשובה למרכז הארצי.
בתום הזמן המוקצב תאותרנה 30 הקבוצות הטובות ביותר.

שלב חצי הגמר (נובמבר – דצמבר 2014):

עבודה על משימת חקר – שליחת משימה ל- 30 הקבוצות המצטיינות. הקבוצות יתבקשו לעבוד על המשימה במשך כשישה שבועות בהנחיית מוריהם, להציע פתרון מנומק ומובנה ולהציגו בפני ועדות שיפוט במרכזי אסטרונומיה שונים בארץ.
מבין הקבוצות המתחרות תבחרנה כ- 10 קבוצות שתעלנה לשלב הגמר.
צוות המעורבים בתהליכי ההנחיה והשיפוט יורחב ויכלול גם מורי מורים ומדריכים שיבחרו בתאום עם המפמ"ר.

שלב הגמר (דצמבר 2014 – ינואר 2015):

העמקה והרחבה – 10 הקבוצות יתבקשו לשפר את הפתרון המוצע על פי ההערות של ועדת השיפוט. בנוסף, עליהם להפיק בבית ספרם יום שיא בנושא אסטרונומיה וחקר החלל, בו יציגו את פתרון המשימה המשופר לפני תלמידי חט"ב.
הפתרון המשופר ותיעוד יום השיא יוצגו בפני ועדת שיפוט במכון ויצמן ביום חמישי, 22.1.2015, ותבחרנה הקבוצות הזוכות בשלושת המקומות הראשונים.

שלב מסכם (ו' שבט תשע"ה, 26 בינואר 2015, אולם אבנר, מכון ויצמן למדע):

טקס סיום. הטקס יכלול תערוכת תוצרים ודגמים של 10 הקבוצות שעלו לשלב הגמר, הרצאת מומחה בנושא האולימפיאדה, והצגת התהליך והתוצר על ידי 2 הקבוצות שדורגו במקומות הראשונים. הטקס יערך בהשתתפות נציגי משפחת רמון.
שלש הקבוצות הזוכות יקבלו המלצות מובנות להמשך פעילות בתחום חקר החלל ואסטרונומיה.