לוח זמנים

שלב המוקדמות (ספטמבר-אוקטובר 2016)

חידון דו לשוני יועלה לאתר מוטנט בימים שלישי – רביעי, כ"ד-כ"ה אלול תשע"ו, 27-28 בספטמבר 2016.
קבוצות תלמידים ומוריהם מחטיבות הביניים בארץ, מכל המחוזות ומכל המגזרים המעוניינים להשתתף בפעילות, יעסקו בחיפוש אחר תשובות לחידון ויחליטו מהו הפתרון הכיתתי שישלח כדף תשובה למרכז הארצי.
בתום הזמן המוקצב תאותרנה כ- 30 הקבוצות הטובות ביותר.

שלב חצי הגמר (נובמבר – דצמבר 2016):

עבודה על משימת חקר – שליחת משימה ל- 30 הקבוצות המצטיינות. הקבוצות יתבקשו לעבוד על המשימה במשך כשישה שבועות בהנחיית מוריהם, להציע פתרון מנומק ומובנה ולהציגו בפני ועדות שיפוט במרכזי אסטרונומיה שונים בארץ.
מבין הקבוצות המתחרות תבחרנה כ- 10 קבוצות שתעלנה לשלב הגמר.

שלב הגמר (דצמבר – ינואר 2017):

העמקה והרחבה – 10 הקבוצות יתבקשו לשפר את הפתרון המוצע על פי ההערות של ועדת השיפוט. בנוסף, עליהם להפיק בבית ספרם יום שיא בנושא אסטרונומיה וחקר החלל, בו יציגו את פתרון המשימה המשופר לפני תלמידי חט"ב. את יום השיא יש לתעד בסרטון.
הפתרון המשופר ותיעוד יום השיא יוצגו בפני ועדת שיפוט במכון ויצמן ותבחרנה הקבוצות הזוכות בשלושת המקומות הראשונים.

שלב מסכם (31 בינואר 2017):

טקס סיום
הטקס יערך בהשתתפות מנכ"ל משרד המדע מר פרץ ואזן, ד"ר אביבה בריינר מפמ"ר מדע וטכנולוגיה במזכירות הפדגוגית במשרד החינוך, גברת רונה רמון ואישים נכבדים נוספים. במסגרתו תוצג תערוכה של עבודות התלמידים מ- 24 הקבוצות שהתחרו באוליפיאדה והגיעו לשלב הגמר.
המשתתפים ישמעו הרצאה שתנתן ע"י האסטרונאוט גארט רייזמן, האסטרונאוט גארט רייזמן נבחר על ידי נאס"א לראשונה כמומחה משימה ב-1988. הכשרתו לתפקיד כללה אימון טכניקות השרדות במים ובמדבר בנוסף לסיורים ותדרוכי התמצאות, תדרוכים מדעיים והדרכה אינטנסיבית אודות מעבורת ותחנת החלל הבינלאומית (ISS).
בסיומו הטקס תוכרזנה שלש הקבוצות הזוכות.
כחלק מהאימון לתחנת החלל, רייזמן השתתף בפעילות ה- NEEMO 5 אשר מתמחה בתפעול משימות בתנאי סביבה קיצוניים, במסגרתה שהה 14 יום מתחת למים, המסע הארוך ביותר של ה- NEEMO.
רייזמן השלים את טיסתו הראשונה לחלל בשנת 2008 ושהה בתחנת החלל הבינלאומית שלושה חודשים ברציפות. במסגרת טיסה זו ביצע הליכת חלל במשך שבע שעות ודקה.