Fermentation. חמצון חלקי, בלא חמצן, של תרכובות אורגניות שחלק מתוצריו הם תרכובות אורגניות. הרווח האנרגטי של התסיסה נמוך מהרבה מהרווח האנרגטי האפשרי בתנאים של חמצון אווירני מלא.
מקור: מילון "התא – מבנה ופעילות". המילון מלווה את אתר הקורס "התא מבנה ופעילות" של האוניברסיטה הפתוחה.
מסלול אל-אווירני ליצירת ATP, שמתחיל בגליקוליזה, מסתיים כשהאלקטרונים מוחזרים לאחד מתוצרי הפירוק של הגלוקוז, ויוצר מחדש את ה-NAD+ הדרוש לריאקציה. היבול-נטו מכל מולקולת גלוקוז שפורקה הוא שתי מולקולות ATP.
(fermentum=שמרים).
מקור: מילון "התא – מבנה ופעילות". המילון מלווה את אתר הקורס "התא מבנה ופעילות" של האוניברסיטה הפתוחה.
« בחזרה למילון המונחים
26
מרץ
2017
מרץ
2017
0