ראשי

The Role of Historical Studies in Mathematics and Science Educational Research

שם הפריט: The Role of Historical Studies in Mathematics and Science Educational Research

שם המחבר: David Dennis 

The Role of Historical Studies in Mathematics and Science Educational Research
David Dennis
Research supported by the National Science Foundation under the Partnership for Excellence in Teacher Education at the University of Texas at El Paso
מתמטיקה, הוראת המדעים, הוראת המתמטיקה, ההיסטוריה של המדע
מאמר
2000
History of science, Historical Studies, Historical Study, Genetic epistemology, Jean Piaget, Lev Vygotsky, Educational Philosophy, Epistemology, Context, Content, Critique, היסטוריה של המדע, מחקרים היסטוריים, מחקר היסטורי, אפיסטמולוגיה גנטית, ז'אן פיאג'ה, ז'אן פיאז'ה, לב ויגוצקי, פילוסופיה חינוכית, אפיסטמולוגיה, תורת ההכרה, הקשר, תוכן, ביקורת.
http://cimm.ucr.ac.cr/ojs/index.php/eudoxus/article/viewFile/537/529
Published in Research Design in Mathematics and Science Education. Kelly and Lesh (Eds.), Lawrence Erlbaum Assoc. 2000
המאמר דן בתפקיד של מחקרים היסטוריים במתמטיקה ומחקר בחינוך למדעים. חלק ממחקרי החינוך המעמיקים ביותר במתמטיקה ומדעים השתמשו במחקרים היסטוריים. מחקרים אלה הוכיחו את עצמם כפוריים בכל הנוגע לעיצוב של תוכניות לימוד, ביצירה של סביבות לניסויי למידה וביצירת תיאוריות של קוגניציה (הכרה). הן פיאג'ה והן ויגוצקי אימצו צורות של "אפיסטמולוגיה גנטית" (genetic epistemology), אשר מחייבת אנשי חינוך לבחון את ההתהוות ההיסטורית, החברתית והתרבותית של כל הידע. המאמר ידון בשאלות: מהן סוגי החקירות ההסטוריות הרצויות? איפה ואיך כדאי להציגן ולדון בהן? אילו סוגי רפורמות בתכנית הלימודים ההיסטוריה יכולה לעורר? איזה סוג של היסטוריה יש להציג, אם בכלל, לתלמידי תיכון? או למועמדים להוראה? איזה חלק ההיסטוריה צריכה לקחת בפילוסופיה חינוכית ובתורת ההכרה (אפיסטמולוגיה)? המענה לשאלות אלו יינתן באמצעות שלוש גישות שונות לשימוש בהיסטוריה של המתמטיקה והמדע במחקר החינוכי אשר ניתן לכנותן: (א)הקשר (Context); (ב)תוכן (Content); (ג)ביקורת (Critique).

 

מקורי
מורים למדעים בחטיבה העליונה

 

  1. Quadrivium Website: project dedicated to the reform of mathematics education and curriculum. Created by David Dennis and Susan Addington
0