"/>

ראשי

תסיסה

Fermentation. חמצון חלקי, בלא חמצן, של תרכובות אורגניות שחלק מתוצריו הם תרכובות אורגניות. הרווח האנרגטי של התסיסה נמוך מהרבה מהרווח האנרגטי האפשרי בתנאים של חמצון אווירני מלא.

מקור: מילון "התא – מבנה ופעילות". המילון מלווה את אתר הקורס "התא מבנה ופעילות" של האוניברסיטה הפתוחה.


מסלול אל-אווירני ליצירת ATP, שמתחיל בגליקוליזה, מסתיים כשהאלקטרונים מוחזרים לאחד מתוצרי הפירוק של הגלוקוז, ויוצר מחדש את ה-NAD+ הדרוש לריאקציה. היבול-נטו מכל מולקולת גלוקוז שפורקה הוא שתי מולקולות ATP.

(fermentum=שמרים).

מקור: מילון "התא – מבנה ופעילות". המילון מלווה את אתר הקורס "התא מבנה ופעילות" של האוניברסיטה הפתוחה.

« בחזרה למילון המונחים
0