Protein. תרכובת אורגנית גדולה, מורכבת משרשרת או שרשרות של חומצות אמיניות הקשורות ביניהן בקשרים פפטידיים. בכל חלבון יש רצף ייחודי לו של החומצות האמיניות בשרשרות הפוליפפטידיות. רצפים כאלה הם הבסיס למבנה התלת-ממדי ולתכונות החלבון.
מקור: מילון "התא מבנה ופעילות". המילון מלווה את אתר הקורס "התא מבנה ופעילות" של האוניברסיטה הפתוחה.
חלבון (Protein) – פולימר של חומצות אמיניות המחוברות זו לזו בקשרים פפטידיים. סוג החומצות האמיניות, הסדר שלהן והמבנה המרחבי שאותו הן יוצרות, הם שמקנים לחלבון את תכונותיו. סוג וסדר החומצות האמיניות המרכיבות את החלבון נקבע על פי רצף הנוקלאוטידים של הגן המקודד
מקור: מילון ביואינפורמטיקה בשירות הביוטכנולוגיה, המחלקה להוראת המדעים, מכון ויצמן למדע.
מתוך אתר National Human Genome Research Institute
« בחזרה למילון המונחיםפבר
2017