רקע

תכנית רוטשילד-ויצמן החלה לפעול בשנת תשס"ט במכון ויצמן למדע, ובה שני מסלולים:

  1. לימודי תואר שני במדעים ומתמטיקה
  2. מסלול ליוזמות ייחודיות במדעים ובמתמטיקה, המיועד לבעלי תואר שני ושלישי.

התוכנית נועדה לקדם את מערכת החינוך המדעי באמצעות טיפוח מצוינות בהוראה. היא פונה לשכבה נבחרת של מורים ופועלת לקידום השכלתם בתחומי המדע והוראת המדע.
התכנית ממומנת מתרומת קרן קיסריה אדמונד בנימין דה רוטשילד לעשר שנים. בראש התכנית עומדים פרופ' שמעון לויט מהפקולטה לפיסיקה ופרופ' בת-שבע אלון, ראש המחלקה להוראת המדעים. ועדת היגוי בראשותו של פרופ' ישראל בר-יוסף, סגן נשיא המכון לפיתוח משאבים ודיקן לענייני חינוך, מתווה את התנהלות התוכנית.

תוך כדי הלימודים וההוראה בתכנית, מצטבר ידע רב, דיסציפלינרי ופדגוגי, בתחומי המתמטיקה והמדעים (פיזיקה, כימיה וביולוגיה), הן בקורסים שמעבירים טובי המדענים של מכון ויצמן והן בעבודותיהם של הסטודנטים.

ראשי התכנית מייחסים חשיבות רבה לאיסוף החומרים שנוצרים בתכנית, לפרסומם ולהפצתם בקרב מרצים, בוגרי התכנית בשני המסלולים וציבור המורים והתלמידים בישראל. החזון הוא שבעתיד מרכז משאבים זה יהווה מאגר מוביל של תכנים מסוגים שונים ופעילויות לתלמידים בנושאים מגוונים הנמצאים בחזית המדע.

בשלב זה (תשע"ב – תשע"ג) עומדת הגרסה הראשונית של מרכז המשאבים לרשותם של משתתפי התכנית ובוגריה בלבד, ומוגן על ידי סיסמה. אם אתם נמנים עם קהל יעד זה שלחו מייל לקבלת סיסמה: marina.armiach@weizmann.ac.il

ומה במאגר?

מאגר המשאבים יתמקד בתכנים ייחודיים, כגון: נושאים מחזית המדע להעשרת המורה ולשילוב בהוראה, פעילויות חקר והערכה, הרצאות מוקלטות (קורסים, סמינר בינתחומי), דוגמאות לדרכי הוראה איכותיות (best practice) במקצועות שונים, קישורים למילוני מונחים ולהרצאות כדוגמת ההרצאות הפופולריות במדעי החיים במכון ויצמן, שילוב ההיסטוריה של המדע והמתמטיקה בהוראה, וכדומה.