צוות הפיתוח בראשותה של ד"ר שלי ליבנה: שרית שמאי, חלי בוכריס, אהוד אבירן, ד"ר ראיד שורוש וד"ר שרון גלר
פטל כימיה היא סביבה המותאמת ללימודי הכימיה. הסביבה פותחה במטרה להנגיש למורים כלים להוראת הכימיה בגישה של הוראה ולמידה מותאמות אישית, כאשר מוקד מרכזי נוסף הוא עבודת תלמידים בצוותים המאפיינת את לימודי הכימיה, בדגש על יחידת המעבדה וההערכה החלופית (30%).
במסגרת קבוצת הכימיה במחלקה להוראת המדעים במכון ויצמן למדע, פותחו מאגרים ייחודיים של שאלות ומשימות דיאגנוסטיות לאבחון מצב הידע של התלמיד והצעות למהלכי הוראה המותאמים למידע שנאסף. הוראה מותאמת אישית נוצרת תוך שימוש במאגרים אינטראקטיביים של שאלות דיאגנוסטיות לאבחון מצב הידע של התלמיד והצעות למהלכי הוראה המותאמים למידע שנאסף.
התכנים בסביבה מתבססים על שני מקורות עיקריים: חומרים קיימים שפותחו בעבר ע"י מורים, קהילות ומרכזי המורים; וכן פיתוח של חומרים עדכניים ע"י מורים נחשונים ובמסגרת תכניות להתפתחות מקצועית של מורים, שפותחו כדי להכשיר אותם להשתמש במאגרים האלה ולשלבם במהלכי ההוראה שלהם.
הסביבה מוצעת למורי הכימיה ללא עלות ומאפשרת חיבור בין המורים בארץ בסביבת תוכן שיתופית אחת. הסביבה האישית של כל מורה מאפשרת לנהל את רצף ההוראה הכיתתי ומשקפת למורה בזמן אמת את מצבם של הלומדים בכיתה במהלך ההוראה מבחינת הבנה, תפקוד והצלחה במטלות, ובכך תומכת במורה בהוראה ולמידה מותאמות אישית.
בשנת הלימודים תש"פ, סביבת פטל כימיה הופעלה ע"י צוות מצומצם של מורי הפעלה שהתנסו בשימוש בסביבה ובדקו את יעילותה בכיתתם וכ-100 תלמידים התנסו בלמידה משולבת (היברידית) – בכתה ומחוצה לה, בעולם האמתי ובעולם המקוון. התגובות לא אחרו לבוא, כאשר בצד האתגרים שהציבה ההוראה באמצעות מערכת חדשה הגיעו הצלחות רבות, והמורים סיפרו כיצד התלמידים "החלו לדבר פטל" והתייחסו לשיעורים בהם שולבה המערכת כעדות לאיכותו של השיעור. במקרה אחד, נאלצה אחת המורות עם כיתתה להיעדר מבית הספר, שנסגר עקב מצב חירום יישובי. היא שיתפה את צוות הפיתוח בסיפוק שהיה לה מכך שיכלה בקלות ובנוחות להמשיך ללמד, כאשר היא משתמשת בפטל כפלטפורמה ומנגישה לתלמידים פעילויות תרגול והערכה, והתלמידים מנצלים את המצב כדי ללמוד כל אחד במקום, בזמן ובקצב המתאים להם, עד ששבו לבית הספר. היא סיפרה כיצד תלמידיה הודו לה על שהוראת הכימיה לא נפגעה בתקופת החירום.