איך אפשר לחקור את השפעת זיהום האור על צבי ים בישראל? כיצד ניתן לתווך לתלמידים את חשיבות בדיקת השתן? מדוע חלק מהאנשים רגישים ללקטוז? כיצד מתפתחת עמידות לאנטיביוטיקה בחיידקים? ואיך ניתן ללמד את כל אלו בכיתה הטרוגנית?
פטל ביולוגיה היא סביבה המאפשרת למורי ביולוגיה ניהול למידה והתאמתה לכיתתם, בהתבסס על פעילויות אינטראקטיביות ייחודיות. הסביבה מנגישה למורים כלים להוראת הביולוגיה בגישה של הוראה ולמידה מותאמות אישית, ומספקת פלטפורמה המאפשרת לתלמידים לבצע אנליזה של נתונים אותנטיים, לתרגל מיומנויות חקר ומעבדות וירטואליות. עבור המורים, מאפשרת פטל ביולוגיה להתעדכן בזמן אמת במצב התלמידים, ליצור ולשתף פעילויות עם מורים עמיתים ולערוך פעילויות קיימות בקלות ובמהירות.
התכנים בסביבה מתבססים על שני מקורות עיקריים: חומרים קיימים שפותחו בעבר ע"י מורים, קהילות ומרכזי המורים; וכן פיתוח של חומרים עדכניים ע"י מורים נחשונים ובמסגרת תוכניות להתפתחות מקצועית של מורים, שתומכות בפיתוח חומרי למידה ושילובם במהלכי ההוראה שלהם. במסגרת קבוצת הביולוגיה במחלקה להוראת המדעים במכון ויצמן למדע, פותחו מאגרים ייחודיים של שאלות ופעילויות המשלבות פרקטיקות מדעיות אותנטיות, ומקרבות בין התלמידים לבין מדע עכשווי. צוות פיתוח (קישור לאנשי הצוות?) של מורות מנוסות לביולוגיה מוסיף למאגר מעבדות ממוחשבות, אנסינים, בחינות ופעילויות אינטראקטיביות בנושאי הליבה.
הסביבה מונגשת ללא עלות ומחברת באופן ישיר בין מורי הביולוגיה בארץ בסביבת תוכן שיתופית אחת. הסביבה האישית של כל מורה מאפשרת לנהל את רצף ההוראה הכיתתי ומשקפת למורה בזמן אמת את מצבם של הלומדים בכיתה במהלך ההוראה מבחינת הבנה, תפקוד והצלחה במטלות, ובכך תומכת במורה בהוראה ולמידה מותאמות אישית.